in

CuteCute LoveLove

Bucătăria DAEBAK – Yangnyeom Chicken (pui prăjit coreean picant)

Yangnyeom Chicken

Puiul prăjit coreean (KFC) este una din cele mai populare gustări și aperitive din Coreea de Sud și nu numai. De cele mai multe ori asimilat cu Chimaek (치맥; un cuvânt format din chikin “pui prăjit” și maekju “bere”), acest fel de mâncare reprezintă o alternativă rapidă, ieftină și extraordinar de gustoasă pentru cei cărora le este lene să pregatească altceva la cină. Bineințeles, sunt foarte multe rețete de pui prăjit coreean, dar probabil cea mai populară dintre ele rămâne puiul prăjit coreean picant (Yangnyeom Chicken, 양념치킨)! Aceasta este și rețeta pe care v-o prezentăm astăzi la Bucătăria DAEBAK.

Puiul Yangnyeom este o rețetă de pui prăjit de două ori în baie de ulei, care este acoperit cu un sos lipicios, picant și dulce. În opinia noastră, gustul și senzația sunt aproape magice! Este super delicios și captivant!

Dar să vedem ingredientele și metoda de preparare.

Ingrediente necesare pentru 4 porții
  • 1,4 kg de pui întreg, tăiat în bucăți sau aripi de pui / ciocănele / pulpă de pui dezosată – alegeți dintre acestea pe baza preferințelor dvs., clătite bine cu apă
  • 2 linguri de vin de orez
  • 2 lingurițe de ghimbir tocat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 lingurițe de piper negru
  • 1 ceașcă de amidon de cartofi sau amidon de porumb
  • ulei pentru prăjit (merge orice ulei dar pentru un gust aparte dacă aveți de unde folosiți ulei din tărâțe de orez. Îl puteți găsi la Mega Image)
Ingrediente pentru sos
  • 3 linguri de sos de roșii (puteți folosi și ketchup)
  • 2 linguri de gochujang (Pasta de ardei roșu iute coreean)
  • 1/4 ceașcă de miere
  • 1/4 ceașcă zahăr brun
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 1 lingură de ulei de susan

Pentru decorare opțional

  • semințe de susan prăjite
  • ceapă verde tocată foarte fin
Instrucțiuni de preparare

1. Într-un bol, puneți puiul, vinul de orez, ghimbirul, sarea și piperul negru. Combinați-le bine. Apoi se acoperă uniform puiul cu amidonul și se pune deoparte. Dacă vreți să vă asigurați că fiecare bucată de pui este perfect acoperită cu amidon scufundați bucățile individuale de pui în vasul de amidon, rostogoliți puiul pe toate părțile, apoi scoateți-le și lăsați-le deoparte.

2. Într-o cratiță sau tigaie adâncă (sau o friteuză) se adaugă o cantitate generoasă de ulei și se încălzește până când temperatura uleiului atinge 175 C (sau fierbe). Începeți să adăugați puiul pane cu grijă și prăjiți până se gătesc complet (între 3 și 5 minute, în funcție de mărimea puiului). Nu supraaglomerați tigaia.
Scoateți bucățile de pui făcute și așezați-le pe niște hârtie de bucătărie în timp ce prăjiți bucățile rămase. Odată ce prima rundă de prăjire este finalizată, scoateți rapid resturile plutitoare din ulei folosind o paletă. Apoi prăjiți puiul din nou când temperatura uleiului atinge 175 C (sau fierbe). Prăjiți-le până când prinde o culoare aurie și este foarte crocant. (A doua oară prăjirea este mai scurtă decât prima dată, 2 până la 3 minute). După ce ați terminat puneți carnea prăjită deoparte pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.

3. Într-o cratiță separată, adăugați ingredientele și condimentele pentru sos (enumerate mai sus). Se încălzește totul la foc mic până la mediu și se amestecă bine. Odată ce începe să clocotească, scoateți de pe foc.

Puneți puiul prăjit într-un bol mare de amestec, apoi turnați sosul peste carne, încercând să acoperiți toate bucățile de carne. Amestecați-le ușor și bine.
Odată ce tot puiul este acoperit în întregime cu sos, îl puteți servi imediat. Puiul rămas poate fi refrigerat pentru o zi sau două și mâncat rece. Dar nu va fi la fel de crocant ca atunci când este proaspăt prăjit.

Alternativ, se poate servi puiul cu sosul separat și fiecare poate înmuia carnea în sos pentru o cantitate optimă.

Sugestie de garnituri ce pot fi servite împreună cu pui prăjit coreean.

Ridichea murată (danmuji) și castraveții murați (Oiji) sunt garnituri populare ce pot fi servite cu puiul prăjit coreean. Merge la fel de bine cu orice altă salată, proaspătă sau murată.

Cum am menționat și mai sus, KFC (korean fried chicken) este de cele mai multe ori însoțit de bere (Chimaek), fiind foarte popular în restaurantele coreene, în special seara, ca substitut la cină și servit ca Anju (안주, mâncare și alcool)

Vă dorim poftă bună!!

맛있게드세요 !!

Parte din imagini și rețeta sunt puse la dispoziție prin bunăvoința doamnei Sue, mirifica bucătăreasă de la https://mykoreankitchen.com
고맙습니다!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Hyena

Kim Hye-soo și Joo Ji-hoon confirmă rolurile pentru drama juridică de mare calibru Hyena

featured

Vedete masculine care vor fi super tătici în viitor