in

LoveLove

Bucătăria DAEBAK – Hotteok (Clătite dulci coreene)

Hotteok este o gustare de stradă coreeană foarte populară. Puteți face Hotteok (sau Hoddeok) acasă cu câteva ingrediente de bază. Este delicios cu o mulțime de semințe și nuci sănătoase!

Cui nu i-ar plăcea să muște dintr-un aluat prăjit auriu umplut cu un sirop de zahăr brun și nuci într-o zi rece de iarnă? Mâncat fierbinte direct de pe grătar, hotteok (호떡, hodduk sau hoddeok) este extrem de popular în lunile de iarnă. Există multe variante, dar hotteok-ul clasic este făcut cu un aluat simplu de drojdie cu o umplutură de zahăr brun și nucă și prăjit în tigaie într-un pic de ulei. Rețetă de astăzi este însă o reinterpretare modernă a versiunii clasice.

Variante de Hotteok

Variantele de hotteok continuă să evolueze – datorită vânzătorilor stradali de produse alimentare din Coreea! Există tot felul de variații de Hotteok cu umpluturi dulci și/sau sărate, precum fasole roșie, brânză, legume, japchae etc. Aluatul a devenit foarte complex, deoarece vânzătorii se străduiesc să obțină cea mai bună aromă și textură. Mulți vânzători își prăjesc acum hotteok-ul. Desigur, prăjirea în baie de ulei face totul mai delicios, dar rețeta pe care o vom prezenta în continuare va folosi prăjirea standard în tigaie.

Varianta de Hotteok cu umplutură de căpșuni și brânză de capră
Umplutura pentru Hotteok

Rețeta de astăzi este o variație a uneia din cele mai populare variante de Hosseok, ssiat hotteok (씨앗호떡). Inventată in Busan, rețeta a devenit foarte populară în toată Coreea într-o perioadă scurtă de timp. Specificul acestei rețete este numărul mare și variat de semințe și nuci cu care este realizată umplutura. Ceea ce-i conferă de fapt și un element sănătos acestui deliciu dulce! Semințele și nucile dau o mulțime de arome și texturi umpluturii de zahăr brun. Puteți folosi orice fel de semințe și nuci care vă plac ajustând cantitatea după bunul plac. Noi vom folosi o combinație de zahăr obișnuit și zahăr brun închis. Puteți utiliza și numai zahăr brun deschis.

Aluatul pentru Hotteok

Aluatul se face cu făină de grâu, făină / pulbere de orez dulce (orezul glutinos pe care îl puteți găsi pe eMag sau la Carrefour), zahăr și drojdie. Raportul dintre făina de grâu și făina de orez dulce variază în funcție de preferințe. În timp ce puteți prepara aluatul doar cu făină de grâu, făina de orez dulce este ceea ce face ca aluatul de Hotteok să fie moale și mai elastic. Puteți folosi numai apă pentru a face aluatul, dar noi vom folosi lapte cum se folosește de obicei în aproape toate variantele de Hotteok. Dacă vreți să faceți o versiune total vegană, puteți folosi lapte de migdale în loc de lapte de vacă.

Dar să vedem mai bine care sunt ingredientele de care avem nevoie. Cantitățile de mai jos sunt pentru 8 porții

Ingrediente

Drojdie pentru aluat:
  • 1 pachet drojdie uscată activă (2+1⁄4 lingurițe, aprox. 7 grame, echivalentul unui pachet de drojdie proaspătă de 25 grame) sau drojdie instant
  • 1/4 cană apă caldă (aprox 60 ml) (nu este nevoie de apă dacă utilizați drojdie instant)
  • 1 linguriță de zahăr (nu este nevoie de zahăr dacă utilizați drojdie instant)
Ingrediente uscate:
  • 2 căni făină de grâu
  • 1/2 cană făină dulce de orez (faină de orez glutinos)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de zahăr
Ingrediente lichide:
  • 1 lingură de ulei de gătit
  • 1+1/4 căni de lapte (sau lapte de migdale) sau apă. Începeți cu 1 cană și adăugați treptat mai mult.
Umplutură:
  • 1/4 cești zahăr (65 grame)
  • 1/4 cești zahăr brun închis (55 grame)
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 10 linguri de semințe și nuci prăjite asortate (semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, alune, nuci, migdale, nuci de pin, caju etc.)
  • ulei de gătit pentru prăjit

Instrucțiuni:

1. Săriți acest pas dacă utilizați drojdie instantanee. Încălziți un bol sau o cană clătindu-l cu apă caldă. Adăugați 1/4 cană de apă caldă (60 ml) în vas (37 – 40 ° C). Amestecați zahărul și drojdia. Lăsați amestecul să stea aproximativ 10 minute până când drojdia s-a spumat și a crescut.

2. Cerneti faina, făina de orez dulce (dacă folosiți) și amestecați cu zahărul și sarea împreună. Adăugați apa de drojdie preparată la pasul anterior (sau drojdia instant), uleiul și laptele cald (sau apa) în amestecul de făină.

3. Se frământă până se încorporează totul bine și se formează un aluat. Aluatul trebuie să fie puțin lipicios, dar totuși să se desprindă de pe mână.

4. Acoperiți aluatul cu folie de plastic. Așezați-l într-un loc cald și lăsați-l să crească până când își dublează dimensiunea (aproximativ o oră).

5. Pregătiți umplutura tocând nucile și amestecând bine toate ingredientele.

6. După ce aluatul și-a dublat dimensiunea, turtiți-l și lăsați-l să stea încă 20-30 de minute până când se va dubla din nou în dimensiune.

7. Încălziți o tigaie cu câteva linguri de ulei la foc mediu. Ungeți ușor mâinile cu ulei. Rupeți o bucată suficient de mare din aluat pentru a face o bilă de aproximativ 6 cm. Aplatizați bila de aluat aducând-o la o formă de disc destul de gros, creând o adâncitură la mijloc. Adăugați o lingură și jumătate de umplutură și apăsați ușor cu lingura.

8. Adunați cu atenție marginile împreună, ciupindu-se pentru a sigila. (Este nevoie de practică pentru a deprinde dexteritatea necesară)

9. Puneți partea sigilată în jos pe tigaie, aplatizând puțin apăsând-o cu mâna unsă sau cu o spatulă. Gătiti un minut, apoi întoarceți. Apăsați câteva secunde în jos pentru a aplatiza. Gătiți până când ambele părți sunt aurii. Repetați procesul cu aluatul rămas.

Notă: Cum am menționat la începutul articolului, această rețetă se realizează prin prăjirea în tigaie. Dar, pentru un plus de savoare vă recomandăm să le prăjiți în baie de ulei (la friteuză sau în ceaun). Zahărul se va topi mult mai bine prin acest procedeu, dar va fi mai greu să le mențineți forma de disc pe care o puteți obține ușor la tigaie.

Cu speranța că această rețetă este pe placul vostru, vă mulțumim pentru interes, vă dorim succes și poftă bună.

맛있게드세요 !!

Imaginile și rețeta sunt puse la dispoziție prin bunăvoința doamnei Hyosun, mirifica bucătăreasă de la https://www.koreanbapsang.com.
효선로씨, 고맙습니다!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

[K-Pop Release Map] – 19 Noiembrie 2019

Nahyun din Sonamoo își declară sprijinul pentru Wooyeop și Taeseon din TRCNG