in

CuteCute LoveLove

Bucătăria DAEBAK – Yangbaechu Kimchi (Kimchi de varză albă)

Atunci când varza napa (acea varză lungă sau cum mai este numită la noi, varză chinezească) nu este o alternativă viabilă, fie din cauză că nu o găsim în Romania, fie că nu este sezonul ei, varza albă (numită yangbaechu în coreeană, 양배추) este cea mai la îndemână pentru a face kimchi. Bună pentru începătorii kimchi, această rețetă de kimchi de varză albă (yangbaechu) este o alternativă excepțională la varianta clasică cu varză napa.

Numele coreean pentru varză albă, yangbaechu, înseamnă de fapt varză occidentală. Varza albă este sănătoasă, natural dulce și crocantă, ceea ce o face o legumă foarte bună pentru kimchi.

Spre deosebire de varza napa (baechu, 배추), nu va trebui să țineți la sare varza albă foarte mult timp. Va trebui să țineți la sărat aproximativ o oră sau două pentru a înmuia varza și a-i aduce aroma la suprafață. Timpul de sărare variază în funcție de varză și tipul de sare folosit.

Cum să murezi varza albă pentru kimchi

Coreenii folosesc sare de mare grosieră (cunoscută, de asemenea, sarea coreeană pentru saramură) la sărarea legumelor pentru a face kimchi. Este sare naturală cu o textură grosieră care a fost prelucrată minim. Cu toate acestea, dacă sarea de mare din Coreea nu este disponibilă, utilizați sarea normală de bucătărie. Dacă utilizați sare mai fină, va trebui să utilizați mai puțin decât cantitățile specificate în rețetă.

Cum se păstrează kimchi de varză albă

Păstrați kimchiul la temperatura camerei pentru câteva ore sau peste noapte înainte de a-l păstra în frigider. Puteți începe imediat să mâncați yangbaechu kimchi, dar va avea un gust mai bun peste câteva săptămâni la frigider. Deoarece este ușor asezonat, este cel mai bine consumat în 3 sau 4 săptămâni.

Rețeta de kimchi

Vom folosi pentru această rețetă două căpătâni de varză albă, ceea ce ar corespunde unui număr de aproximativ 45 de porții normale de kimchi.

Ingrediente
  • 2 verze albe
  • 8 linguri sare de mare grosieră
  • 6 cepe verzi taiate în bucăți mari
  • 1/2 ceașcă de fulgi de ardei iute coreean, gochugaru (고추 가루)
  • 6 linguri de crevete sărat tocat mărunt (saeujeot (새우젓))
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 1 lingurita ghimbir ras
Instrucțiuni de preparare

1. Înlăturați frunzele exterioare de pe varze, dacă există. Tăiați capul de varză în sferturi și îndepărtați miezul din fiecare sfert. Tăiați fiecare sfert în bucăți de mărimea unei mușcături (pătrate de aproximativ 5/5 cm). Se clătește varza și se scurge.

2. Așezați varza într-un bol mare. Se dizolvă sarea în 2 căni de apă și se toarnă bine pentru a se acoperi uniform. Lăsați timp de o oră sau două până când varza s-a înmuiat, amestecând o dată sau de două ori la aproximativ fiecare 30 de minute. Se clătește o dată varza sărată și se scurge pentru a îndepărta excesul de apă.

3. Amestecați fulgii de ardei iute (gochugaru), crevetele tocat, zahărul, usturoiul și ghimbirul cu 1/2 cană de apă.

4. Adăugați ceapa verde tocată, amestecul de gochugaru și 1 cană de apă la varza sărată.

5. Folosind o mănușă de bucătărie, amestecați totul bine cu mâna până când bucățile de varză sunt bine acoperite cu amestecul de gochugaru.

Așezați într-un recipient etanș sau într-un borcan, apăsând tare pentru a îndepărta scoate aerul. Lăsați la temperatura camerei timp de o jumătate de zi sau peste noapte. Apoi, depozitați la frigider.
Asta este tot! Nu-i așa că este o rețetă foarte ușoară? Și vă asigurăm că nu este mai prejos decât kimchi-ul făcut cu varză napa, plus că pentru noi, în România, este mult mai convenabil să folosim varza albă în locul celei napa care se găsește mai greu.

Dacă v-a plăcut rețeta, vă rugăm distribuiți link-ul pentru ca și alte persoane interesate să beneficieze de ea. Va mulțumim și poftă bună.

맛있게드세요 !!

Imaginile și rețeta sunt puse la dispoziție prin bunăvoința doamnei Hyosun, mirifica bucătăreasă de la https://www.koreanbapsang.com.
효선로씨, 고맙습니다!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Shin Se Kyung

Actrița Shin Sekyung, ședință foto pentru întâlnirea cu fanii și vă veți întreba cine este floarea

[K-Pop Release Map] – 14 Noiembrie 2019