in

Crăpături în plafonul de sticlă al industriei de știri? Femeile încep să câștige teren!

Lee So-jung

Televiziunea de stat KBS a numit o reporteră de sex feminin de peste 40 de ani ca gazdă a emisiunii principale de știri, în încercarea de a sparge plafonul de sticlă al industriei de știri TV conservatoare, dominată de bărbați.

Lee So-jung, în vârstă de 43 de ani, va conduce KBS News 9 începând cu 25 noiembrie, împreună cu co-prezentatorul bărbat Choi Dong-suk, 41 de ani.

“Este o situație fără precedent pentru KBS să aibă o femeie ca principala față a KBS News 9”

Oficial KBS

KBS este prima televiziune națională ce difuzează terestru care a făcut acest pas.

Într-o industrie dominată de bărbați, istoric, principalele gazde ale emisiunilor de știri prime-time au fost bărbați bine pregătiți între 40-50 de ani, în timp ce co-gazdele lor au fost femei tinere, subțiri – în mare parte necăsătorite – în rochii mulate ce scot în evidență formele corpului.

Poveștile pe care le prezentau au fost, de asemenea, atribuite într-un mod care păstra rolurile convenționale de gen – știri de top, știri dure pentru prezentatorii bărbați și știrile mondene pentru co-prezentatorii de sex feminin.

Reorganizarea și schimbarea standardelor este văzută pe scară largă ca un pas al KBS, cel mai mare radiodifuzor al țării, făcut să sprijine agenda președintelui Moon Jae-in pentru egalitatea de gen. De când a venit la conducerea țării, liderul cu gândire liberală s-a străduit să creeze o atmosferă în care mai multe femei dețin poziții decizionale în sectoarele public și privat.

În ceea ce privește această schimbare în plan politic, președintele a ocupat cinci din cele 18 locuri ale cabinetului cu femei talentate de la preluarea funcției – ministrul de externe Kang Kyung-wha, vicepremierul și ministrul educației, Yoo Eun-hae, ministrul terenurilor, infrastructurii și transporturilor, Kim Hyun-mi, ministru IMM-urilor și startup-urilor Park Young-sun și ministrul Egalității de Gen și al Familiei Lee Jung-ok.

Coreea de Sud ocupă locul 124 din 149 de țări din lume în ceea ce privește participarea economică și oportunitatea pentru femei, potrivit Forumului Economic Mondial. Are cel mai mare decalaj între femei și bărbați în ceea ce privește salarizarea – 35% – în rândul țărilor OCDE. Media este de 13,8 la sută.

Sursă: Koreatimes

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Filmul „Black Money” ia prin surprindere box office-ul coreean și urcă pe primul loc

Internauții coreeni o atacă pe actrița Han Ye-seul din cauza noului tatuaj