in

Filmul „Black Money” ia prin surprindere box office-ul coreean și urcă pe primul loc

Filmul despre infracțiuni financiare și evaziune fiscală “Black Money” a cucerit box office-ul local în ziua în care a avut premiera pe 13 noiembrie și de atunci a urcat puternic toată săptămâna. Filmul a înregistrat circa 1,28 milioane de vânzări de bilete într-o săptămână, cu 10,9 miliarde de won câștigate (aproximativ 9 milioane de dolari), începând de marți.

Regizat de Chung Ji-young, cunoscut pentru filmele sale bazate pe povești adevărate, acest film se învârte în jurul procurorului Yang Min-hyeok (Cho Jin-woong) care este acuzat în mod fals că a hărțuit sexual un martor-cheie într-un caz financiar. În timp ce lucrează pentru a-și curăța numele, el descoperă adevărul din spatele cazului și implicarea unor persoane politice proeminente.

Filmul se bazează pe scandalul financiar apărut la începutul anilor 2000, declanșat de achiziția Korean Exchange Bank (KEB) de către compania cu capital privat Lone Star Funds, cu sediul în SUA. Unii oficiali guvernamentali au fost acuzați că au fost implicați în scandal, permițând celei de-a cincea bănci ca mărime din Coreea să fie vândute unei firmei private.

Pe locul 2 avem The Divine Move 2: The Wrathful care coboară o poziție în clasament

După ce a condus box office-ul timp de șase zile consecutive de la lansarea sa pe 7 noiembrie, filmul de acțiune “The Divine Move 2: The Wrathful” a căzut pe locul doi în graficul acestei săptămâni. Având peste un milion de vânzări de bilete în săptămâna de deschidere, filmul a vândut 1,93 milioane de bilete până marți, aducând un total de 16,6 miliarde de won (14 milioane USD).

Filmul în regia lui Lee Khan, este o continuare a filmului „The Divine Move” din 2014 despre jocul ilegal de Go pe mize mari. Gwi-soo (Kwon Sang-woo) este un jucător serios de Go, care a pierdut totul la un pariu. Pentru a se răzbuna pe oameni care l-au nedreptățit în trecut, el ia parte la jocuri pe „viață sau moarte”, sub îndrumarea antrenorilor săi Heo Il-do (Kim Sung-kyun) și Ddong (Kim Hee-won).

Kim Ji-young, Born 1982 își menține prezența în top pe locul 3.

Filmul feminist “Kim Ji-young, Born 1982” continuă puternic în topuri, ocupând locul trei. Filmul a acumulat 3,54 milioane de bilete vândute și a câștigat 29 de miliarde won (24,9 milioane de dolari) în doar o lună. A fost lansat în cinematografele locale pe 23 octombrie.

Regizat de Kim Do-yeong, adaptarea celui mai vândut roman din 2016 cu același nume spune povestea gospodinei obișnuite Ji-young (Jung Yu-mi) care se luptă să-și găsească identitatea, deoarece este definită în mare parte de rolurile sale de fiică, soție și mamă.

Box office-ul local este așteptat să se confrunte cu un nou șoc provocat de lansarea „Frozen 2”, care are premiera astăzi. În ciuda îngrijorărilor cu privire la succesul celei de-a doua părți, filmul a vândut 880.213 de bilete în avans, reprezentând peste 89 la sută din numărul total de rezervări de locuri, începând de miercuri.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Nahyun din Sonamoo își declară sprijinul pentru Wooyeop și Taeseon din TRCNG

Lee So-jung

Crăpături în plafonul de sticlă al industriei de știri? Femeile încep să câștige teren!