in

LoveLove

Bucătăria DAEBAK – Tangsuyuk

Tangsuyuk

Cred că mulți dintre voi ați vazut deja drama Wok of Love cu Junho din 2PM și cu Jung Ryeo-won. Atunci nu mai trebuie să vă explicăm de câte ori ne-a fost poftă de mâncărurile pe care Junho le-a pregătit în acest serial. Și în special de un fel de măncare pe care l-a gătit, și anume, Tangsuyuk!

Tangsuyuk (탕수육) este un popular preparat coreean, dulce-acrișor din carne de porc sau vită, care-și are originile în China! Astăzi veți învăța cum puteți face această carne prăjită crocant și amestecată într-un sos delicios, la voi acasă, cu această rețetă ușor de urmărit.

Tangsuyuk este ușor de făcut, dar procesul este foarte rapid. Deci, vă sfătuim să aveți toate echipamentele și ingredientele pregătite înainte de a începe să gătiți.

Alegerea cărnii pentru tangsuyuk

Tradițional, acest fel de mâncare se face cu carne de porc. De obicei, și noi folosim porc, cu excepția momentelor când facem și pentru persoane care nu mănâncă carne de porc. Ocazional, pentru copii, am adaptat această rețetă și am folosit carne de pui sau de curcan. Așadar, puteți folosi orice carne la alegere pentru aceast preparat, va fi la fel de delicios.

Pentru un tangsuyuk vegan, încercați ciuperci shiitake uscate și rehidratate. Sunt cărnoase, moi și au aromă minunată.

Cum să faci aluatul pentru tangsuyuk

Va trebui să înmuiați în prealabil amidonul de cartof folosit pentru a face aluatul aproximativ o oră sau două. Aceasta este o metodă tradițională folosită pentru a crea o crustă ușor de mestecat, dar crocantă. Este important să prăjiți carnea de două ori în baie de ulei pentru o textură și mai crocantă, dar puteți să o prăjiți și o singură dată dacă nu vreți să fie foarte crispy.

Cum se prepară sosul tangsuyuk

Cheia unui sos tangsuyuk de succes este echilibrul dintre dulce și acru. Această rețetă tangsuyuk produce un sos bine echilibrat, dar poți oricând să te adaptezi gustului tău și să modifici cantitățile de zahăr și oțet.

Legumele adaugă diferite texturi și o pată de culoare în farfurie. În această rețetă, am folosit morcov, ceapă, castraveți și ciuperci urechi de lemn. Ardeii roșii și verzi și mazărea verde sunt, de asemenea, opțiuni bune. Puteți adăuga, de asemenea, câteva fructe, cum ar fi cubulețe de ananas sau mere. Noi vom folosi ananas.

Unora le place să să pună sosul principal alături și să înmoaie carnea în sos în timp ce mănâncă. Noi preferăm sosul principal turnat peste carne,cu sosul dip alături, insă sunteți liberi să alegeți cum vreți să serviți.

Tangsuyuk cu sosul principal și sosul dip alături.

Dar să trecem la treabă!

Ingrediente necesare pentru 4 porții
  • 400 grame de carne de porc sau de vită (mușchi de porc sau mușchi de vită)
  • sare și piper
  • 3 sferturi de linguriță de ghimbir ras
Aluat
  • 200 grame de amidon de cartof sau porumb inmuiat într-o cană de apă timp de 1 – 2 ore
  • 35 grame (aproape 3 linguri) de ou bătut
  • 15 grame de ulei de rapiță
  • 1 litru de ulei de rapiță sau alt ulei vegetal pentru prăjire în baie de ulei
Legume și fructe
  • 30 grame morcov tăiat în felii de mărimea mușcăturii
  • 70 grame ceapă (aproximativ jumătate) tăiată în bucăți de mărimea mușcăturii (poate fi și ceapă roșie)
  • 50 grame castravete tăiați în felii subțiri de dimensiuni ale mușcăturii
  • 40 grame ciuperci urechi de lemn – opțional tăiate în bucăți de mărime mai mică (le puteți găsi la asianfood.ro )
  • opțional 100 grame de ananas felii tăiat in cuburi (puteți folosi și ananas la conservă) – noi punem de fiecare dată pentru că-i dă o aromă minunată
  • opțional 50 de grame de ardei gras verde și 50 de grame de ardei gras roșu tăiate în cuburi
Sos principal
  • 250 – 300 ml de apa
  • 15 ml de sos de soia (o lingură)
  • 15 ml de vin de orez (o lingură) – sos mirin (poate fi găsit la asianfood.ro)
  • 60 ml de oțet (4 linguri) – de preferat de mere
  • 70 grame de zahăr (aproape 5 linguri)
  • 5 grame de pudră de ghimbir sau ghimbir ras
  • un vîrf de sare și unul de piper
  • suspensie de amidon – 2 linguri amidon în 4 linguri apă
Sos de însoțire (dipping sauce)
  • 15 ml de sos de soia (o lingură)
  • 15 ml de apă (o lingură)
  • 6 ml de oțet (o linguriță) – de preferat de mere
  • un vârf de piper negru (aprox. 0.35 grame)
  • un vârf de fulgi de ardei roșu iute coreean gochugaru – aprox. 0.35 grame – (disponibil la asianfood.ro)
Instrucțiuni de preparare

1. Cu cel puțin o oră înainte de a găti acest fel de mâncare, combinați 1 cană de amidon cu 1 cană de apă și refrigerați până când este gata de utilizare. Amidonul și apa se vor separa, deci va trebui să vărsați apa de deasupra pentru a utiliza amidonul înmuiat rămas la fundul vasului.

2. Tăiați carnea de porc (sau carnea de vită, pui, curcan) în benzi lungi de aproximativ 5 cm și 1 cm lațime. Se amestecă bine cu ghimbirul ras și se presară ușor cu sare și piper. Se lasă să stea până când este gata de prăjit.

3. Pregătiți legumele tăindu-le în bucăți mici de mărimea unei mușcături.

4. Într-o tigaie, adăugați 1 cană de apă împreună cu restul de ingrediente pentru sos, cu excepția suspensiei de amidon. Se fierbe doar până se topește zahărul și se stinge focul. Vom termina sosul după ce terminăm de prăjit carnea.

5. Se varsă cu grijă apa care s-a separat de amidon din vasul pe care l-am pus la frigider în pasul 1. Apoi vom amesteca cu mîna amidonul înmuiat, cu ou și ulei. Amidonul va fi foarte rigid. Adăugarea de ulei vă va ajuta să-l înmuiați.

6. Se acoperă carnea cu aluatul de amidon și se amestecă bine.

7. Adăugați aproximativ 4 căni de ulei într-o friteuza, wok sau o oală mare. Se încălzește la foc mare la până la aproximativ 175 ° C. Folosind un clește de bucătărie sau betișoare metalice, aruncați carnea în ulei bucată cu bucată. Nu aglomerați vasul. Prăjiți până se rumenesc, aproximativ 3 minute, în două sau trei tranșe, reîncălzind uleiul la 175 ° C între tranșe.

8. Scoateți-le cu o paletă sau cu o lingură perforată pentru a permite uleiului să se scurgă. Se mai las să se scurgă pe un suport de sârmă sau într-o strecurătoare cu plasă mare așezată deasupra unui vas.

9. Încălziți din nou uleiul la 175 ° C. Adăugați carnea (puteți face acest lucru într-un singur lot pentru a doua prăjire) și prăjiți din nou timp de 2 până la 3 minute. Se scurge pe un suport de sârmă sau într-o strecurătoare cu plasă mare așezată deasupra unui vas.

10. Aduceți sosul la temperatura de fierbere din nou. Se adaugă bucățile de morcov și ceapă, care durează mai mult timp până se fierb bine. Se adaugă pudra de ghimbir (sau ghimbirul ras) Când sosul fierbe, se adaugă suspensia de amidon, amestecând bine. Gustați sosul și adăugați mai mult zahăr sau oțet, în funcție de gust. Stingeți focul, apoi adăugați piperul verde și bucățile de ananas, ciupercile urechi de lemn și dacă folosiți ingredinetele opționale, ardeiul verde și roșu. Adaugați la sfarșit toate legumele verzi cum ar fi castraveții și ardeiul verde, pentru ca acestea își pierd rapid culoarea dacă sunt fierte în sos.

11. Puneți carnea pe o farfurie mare (un platou) și turnați sosul deasupra sau puneți sosul separat într-un catron. Serviți și cu sosul de însoțire lângă. Rețineți că sosul de însoțire în care înmuiați bucațile de carne, nu este același cu sosul principal al preparatului. Sosul de însoțire se mai numește și “dipping sauce” sau “sos dip” și este un sos – în cantitate mică – care se poate servi opțional la multe feluri de mâncare și care are rolul de a adăuga noi arome sau a scoate în evidență aromele existente în felul principal.

Vă dorim succes și poftă bună!

맛있게드세요 !!

O parte din imagini și rețeta sunt puse la dispoziție prin bunăvoința doamnei Hyosun, mirifica bucătăreasă de la https://www.koreanbapsang.com.
효선로씨, 고맙습니다!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Disperată și hotărâtă, Jo Yeo-jung luptă împotriva șanselor în "9.9 Billion Won Woman"

Hye Bye Mama!

Kim Tae-hee devine o fantomă în drama tvN "Hi Bye, Mama"!