in ,

LoveLove

Ravi reușește să-i felicite pe EXO și să adreseze și problema manipulării topurilor muzicale în același timp

EXO au avut o revenire grandioasă cu cel de-al 6-lea album „Obsession” și videoclipul pentru piesa titulară cu același nume, iar Ravi din VIXX a sărbătorit-o printr-un story pe Instagram în care le-a dat tag și celor mai buni prieteni ai săi, Kai și Suho.

La scurt timp, EXO a dominat topurile muzicale clasându-se pe locul 1 cu piesa titulară dar și cu alte piese de pe cel de-al 6-lea album, acestea clasându-se mai jos pe locurile 6 și 7.

Și Ravi și-a felicitat încă o dată prietenii, dar aducând atingere și tuturor artiștilor care se presupune că manipulează topurile muzicale folosind metoda sajaegi (o metodă în care companiile artiștilor își cumpără albumele în vrac și plătesc ilegal terțe părți pentru a ascult constant piesele pe site-urile de streaming gen Youtube, Spotify etc).

Ravi a postat pe Instagram: “I thought my friends were idols but they were Lee Sedols.” („Am crezut că prietenii meu sunt idoli, dar sunt Lee Sedols.”)

Ravi se referă la Lee Sedol, un jucător celebru de Go care a câștigat în fața unui robot cu inteligență artificială într-o serie de jocuri. Numele lui Lee Sedol sună similar cu „idol” în coreeană, iar Ravi se referea la modul în care EXO a bătut tehnologiile de inteligență artificială care manipulează topurile. Interesant și genial este faptul că Ravi a spus exact ce a vrut să fără să pomenească nici un nume așa cum a facut-o Park Kyung.

Internauții l-au lăudat pe Ravi pentru postul său ingenios, deoarece problema manipulării topurilor muzicale a fost și este un subiect fierbinte de când Park Kyung din BLOCK B a numit mai mulți artiști care ar utiliza sajaegi.

“This is f*cking refreshing” / "Acest lucru este al naibii de reconfortant"
“ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Look at his drip it’s crazy” / Nu exista un echivalent exact în limba romănă pentru "drip". Am putea spune "Uitați-vă la carisma lui,e o nebunie" dar tot nu ar fi corect.
“I’m an EXO-L. Thank you so much, Ravi!” / "Sunt un EXO-L. mulțumesc foarte mult, Ravi!"
“Wow maybe it’s cause he’s a rapper but his wit is extraordinary” / "Poate pentru că e rapper, dar are un spirit extraordinar"
“Park Kyung must feel so supportive. Expose the truth behind chart manipulations!” / "Park Kyung trebuie să se simtă atât de susținător. Expuneți adevărul în spatele manipulării topurilor!"
    - Internauți din Coreea

Puteți urmări videoclipul muzical al piesei Obsession de la EXO mai jos.

Sursă: Koreaboo

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Hye Bye Mama!

Kim Tae-hee devine o fantomă în drama tvN "Hi Bye, Mama"!

[INTERVIU] Ce a provocat decesele lui Sulli, Ha-ra și a altor vedete K-pop?