in

Actorul Lee Byung-hun încrezător în noul său film „The Man Standing Next”

Actorul de talie internațională Lee Byung-hun a declarat joi că viitorul său film „The Man Standing Next” este un elegant film noir, despre bomba politică din 1979, care a schimbat istoria modernă din Coreea de Sud.

Regizat de Woo Min-ho, același regizor ce a fost și în spatele filmului de succes din 2015, „Inside Men”, „The Man Standing Next” este adaptarea cinematografică a uneia din cele mai bine vândute cărți cu același titlu (titlul original coreean se traduce literalmente în “Directorii din Namsan”, referindu-se la directorii Agenției Centrale de Informații din Coreea (KCIA) ) din scrisă de un simplu reporter, care explorează culisele luptei pentru putere între ofițerii de rang înalt ai agenției naționale de spionaj și guvernul puternicului președinte Park.

President Park este numele personajului principal din film, modelat după președintele Park Chung-hee, care a condus țara timp de 18 ani până la asasinarea sa în 1979, de către șeful serviciului de informații, Kim Jae-kyu.

Filmul se concentrează asupra emoțiilor și relațiilor lor complexe în cele 40 de zile anterioare datei de 26 octombrie 1979, ziua asasinării prezidențiale.

“Acest film se bazează pe o poveste adevărată și este, de asemenea, un film noir care este conceput destul de sofisticat”, a spus Lee la o conferință de presă din Seul. “Este vorba despre evenimente reale și personaje care au existat cu adevărat în istoria noastră. Publicul va fi conectat la acest film într-un mod mult mai personal, având în vedere că evenimentele prezentate în film definesc în mare măsură evoluția acestei țări”.

Lee îl joacă pe Kim Kyoo-pyeong, șeful în funcție al Agenției Centrale de Informații din Coreea (KCIA) în 1979, care era cunoscut a fi al doilea om în stat după președintele Park (Lee Sung-min).

Pe măsură ce domnia terorii a lui Park continuă timp de aproape două decenii, Kim trebuie să se ocupe de Park Yong-gak (Kwak Do-won), fost director al KCIA, care evadează în Statele Unite în încercarea de a dezvălui operațiunile secrete ale guvernului Park.

Patruzeci de zile mai târziu, Kim îl împușcă pe președinte Park și peisajul politic se prăbușește, în timp ce dictatura de aproape douăzeci de ani a lui Park se încheie brusc.

Actorul veteran care a interpretat și experimentat zeci de personaje de-a lungul carierei sale de actorie de aproape 30 de ani a declarat că este dificil să înfățișăm o figură istorică ale cărei înregistrări există încă.

“Este un fel de stres emoțional. Trebuie să fiu foarte atent și prudent în ceea ce privește tot ceea ce ține de evenimentul real și oamenii reali”, a spus Lee. “În timpul filmărilor, toți actorii și echipajul de film au fost preocupați de posibile distorsiuni istorice.”

Dar el a subliniat că „The Man Standing Next” nu se concentrează doar pe evenimentul politic în sine, ci mai mult pe statutul emoțional și mental și relațiile complexe, chinuitoare din culise, într-o perioadă scurtă de timp.

“Acest film prezintă emoții și relații între cei care sunt profund legați de evenimentul istoric, pe care nu îl putem găsi în text”, a spus el. “Alți actori și cu mine am avut de studiat și citit multe cărți, interviuri și alte materiale înainte și în timpul filmărilor.”

Așa că actorul eclectic a încercat să se abțină de la a face glume sau improvizații emoționale, acordând mai multă atenție scenariului.

“A trebuit să mă țin în întregime de scenariu și să acționez așa cum indică”, a spus el. “M-am gândit că dacă apelez la emoții care nu sunt prezentate în scenariu, acest lucru poate induce o altă denaturare.”

“The Man”, care urmează să se lanseze în ianuarie, este al doilea film al lui Lee lansat în această iarnă. Cealaltă peliculă, filmul de acțiune „Ashfall”, cu Lee și Ha Jung-woo, va ajunge în cinematografele din Coreea de Sud pe 19 decembrie.

„Sunt fericit să lansez două filme de genuri și tonuri diferite în același timp”, a spus el. “Însă regret că un personaj ar putea fi uitat prea curând. Dar încerc să accept acest lucru într-un mod cât mai pozitiv.”

Sursă: Koreatimes

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

Rapperul Black Nut condamnat definitiv pentru insulte sexuale la adresa cântăreței KittiB în versurile sale

Dawon din Cosmic Girls forțată să ia o pauză pe fondul stresului mental și al anxietății